N206 Tjalmaweg

Projectscope Takke Breukelen

Het ontwerpen, produceren en monteren van alle randafwerking op de nieuwe Rijnlandroute. Dit bestaande uit 900 meter leuningwerk met randelementen op de torenvlietbrug. Hierbij rekening houden met diverse raakvlakken zoals vaarwegbebording, lichtmasten, geïntegreerde kabelgoten/mantelbuizen en raakvlakken met het bestaande viaduct.

Daarnaast zijn twee ongelijkvloerse aansluitingen voorzien van leuningwerk met geperforeerde aluminium randafwerking. Hierbij rekening houden met het raakvlak van de signaalgevers boven de weg. Daarnaast is hier veel afstemming met architect geweest om het juiste gatenpatroon inclusief naamgeving verwerkt te krijgen in de randbeplating.

Uitdagingen/bijzonderheden
Er is veel tijd gestopt in de afstemming met architect. Zo is er onder andere een 1op 1 mock-up gemaakt om een goed beeld te krijgen van de eindsituatie. Daarnaast kon men een goed beeld krijgen van diverse 3D visualisaties. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een mooi eindresultaat!

Opdrachtgever:
Boskalis
Projectscope:
900m leuningwerk met composiet randelementen 100m leuningwerk met geperforeerde aluminium randelementen 300m 3-regelig leuningwerk
Architect:
Michel Heesen (ZJA Architecten)
Uitvoeringstermijn:
2021 - 2023
Date:
Category: