N307 Roggebot – Kampen

Projectscope Takke Breukelen
Naast 3-regelig leuningwerk en aluminium randelementen heeft Takke de roggebotbrug voorzien van ca. 800 meter leuningwerk met composiet randelementen. De nieuwe roggebotbrug verbind de provincie Flevoland met de provincie Overijssel. De randconstructie is aangebracht op de brug, het stalen val en nog een deel op keerwanden. Dit bracht meerdere uitdagingen met zich mee in de aansluitingen op verschillende ondergronden. Daarnaast is er een goede samenwerking met de architect en mobilis geweest om tot een mooi eindresultaat te komen. Mede de 1 op 1 mock-up heeft geholpen om vooraf een goed beeld te krijgen van het eindresultaat.

 

Uitdagingen/bijzonderheden:
De grootste uitdaging zat in de verschillende raakvlakken. Hierin was het opendraaien van het stalen val wel de grootste. Door veel afstemming te hebben met verschillende stakeholders en het compleet maken van een compleet 3D model was het mogelijk om alle raakvlakken vooraf in beeld te krijgen.

Opdrachtgever:
Mobilis
Projectscope:
Ca. 800 meter leuningwerk inclusief composiet randelementen op de Roggebotbrug Twee stuks stalen trappen op de basculekelder van de roggebotbrug, geïntegreerd in het leuningwerk Ca. 20 meter 3-regelig leuningwerk op de duikerbrug Ca. 100 meter aluminium randelementen op viaduct flevoweg
Architect:
Wurck Architecten
Uitvoeringstermijn:
2022 - 2023
Date:
Category: